De toekomst van NFT’s en 7 weetjes

door | 19 feb, 2022

De toekomst van NFT's en 7 weetjes

NFT’s zijn overal. Kunstenaars, makers, muzikanten en merken haasten zich om ‘non-fungible tokens’ te creëren. Dit brengt echter enkele risico’s met zich mee. In dit artikel geven we je eerst 7 korte weetjes over NFT’s en kijken we daarna naar de toekomst van NFT’s.

7 NFT weetjes

NFT’s staan niet altijd veilig

Wanneer NFT’s niet goed beveiligd zijn via offline hardware wallets, kunnen jouw NFT’s in een oogwenk van iemand anders worden.

Wist je dat je NFT’s nu veilig kan beheren via Ledger Live?

Dit betekent dat je Ethereum NFT’s kunt visualiseren, verzenden en ontvangen, zo hou je volledig eigendom van jouw NFT’s.

Klik hier voor wat meer informatie over Ledger.

Wij raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van hardware wallets, vooral voor je HODL portefeuilles.

UK Watchdog legt voor het eerst beslag op NFT’s

Drie personen in het Verenigd Koninkrijk zijn gearresteerd als onderdeel van een fraudezaak van $ 1,9 miljoen! Hierbij zijn drie NFT’s in beslag genomen.

Omdat cryptocurrencies in prijs zijn geëxplodeerd, zijn grote inbeslagnames steeds gebruikelijker geworden.

Chinese bedrijven spelen in op de NFT hype

Terwijl China zich als land heeft gesloten voor cryptocurrencies zoals Bitcoin, hebben Alibaba en Tencent al NFT-handelsplatforms ontwikkeld.

AntChain voorspelt dat de Chinese NFT-markt tegen 2026 jaarlijks met 150% zal groeien.

NBA Top Shot platform lanceert NFT’s met toegang tot vijf NBA All-Star Games

Het Dapper Labs’ NBA Top Shot platform zal 30 NFT’s veilen, die elk houders toegang geven tot de volgende vijf NBA All-Star Games.

De veiling begint op 23 februari en zal per dag één nieuwe NFT veilen.

Voor welk bedrag denk jij dat deze NFT-tickets weg gaan?

De NYSE wil ook een NFT-marktplaats worden

Waar geld te halen valt, is Wall Street.

Zo ruikt de New York Stock Exchange geld en zei het in een regelgevende aanvraag bij het US Patent and Trademark Office dat het een financiële uitwisseling wil zijn voor crypto en NFT’s!

Zal NYSE in de toekomst concurreren met bekende platformen als OpenSea, Rarible en Magic Eden?

J.P. Morgan opent een winkel in de Metaverse

Dat J.P. Morgan bullish is over crypto wist je misschien al, maar wist je ook al dat zij een winkel openen in de Metaverse?

Deze virtuele lounge heeft een wenteltrap, een levende tijger en een portret van CEO Jamie Dimon.

De bank is duidelijk optimistisch over crypto de Metaverse en noemt de Metaverse: “een marktkans van $ 1 biljoen die “de komende jaren in elke sector zal infiltreren”.

Gartner voorspelt de Metaverse in 2026

Het onderzoeksbureau voorspelt dat 25% van de mensen ten minste een uur per dag in de Metaverse zal doorbrengen en dat “30% van de wereldwijde organisaties producten en diensten gereed zal hebben voor de Metaverse.”

Dit waren de 7 korte crypto weetjes, lees snel verder voor de toekomst van NFT’s.

De toekomst van NFT's en 7 weetjes 2

De toekomst van NFT’s

De toekomst van NFT’s.

Een paar jaar geleden waren NFT’s onbekend. Gesteund door een pandemie die digitale interactie bevorderde, groeiden ze snel uit tot een wereldwijd fenomeen.

Op dit moment zijn er “meer dollars dan gebruikers” in de NFT-wereld. En dit stelt een belangrijke vraag: wat brengt de toekomst voor NFT’s? Is het een zeepbel die zal verdwijnen, of een digitale revolutie die alles gaat ontwrichten?

Een digitale revolutie?

Twee woorden kunnen verklaren waarom NFT’s een digitale revolutie zijn: macht en gemeenschap.

NFT’s zullen de machtsverhoudingen verschuiven, omdat ze uiteindelijk “industrieën zullen verdringen die graag verantwoordelijkheid nemen voor het harde werk van andere mensen.” In plaats van gecentraliseerde, op winst gedreven bedrijven, geven NFT’s makers de macht om geld te verdienen met hun eigen werk.

Vorig jaar realiseerde een Nigeriaanse kunstenaar genaamd Osinachi zich dat hij rechtstreekse banden met kopers kon aangaan. In 2021, gedragen door de wereldwijde NFT-razernij, verkocht hij $ 75.000 aan cryptokunst in een periode van tien dagen om een ​​van de beroemdste Afrikaanse crypto-artiesten te worden.

Een andere reden is gemeenschapsvorming. Net als internet brengen NFT’s een gevoel van verbondenheid met miljoenen mensen die bij elkaar zijn gebracht om op nieuwe manieren te discussiëren en handel te drijven.

Bijvoorbeeld Bored Apes, heeft een sterke community. In de digitale ruimte is dat iets krachtigs. Jon Youshaei, een maker, gelooft dat NFT’s gemeenschappen de mogelijkheid geven om “een deel van het succes van de makers te bezitten en hen te helpen veel sneller te groeien”. Belangen zijn op elkaar afgestemd en engagement wordt gedreven zonder tussenpersonen.

Trevor McFedries, oprichter van de DAO FWB, gelooft dat dit fenomeen gevolgen zal hebben voor alle sectoren. Bedrijven zoals Marvel en Disney zouden binnenkort “een overgang van Web2 naar Web3 kunnen markeren” met gemeenschappen in plaats van gecentraliseerde bedrijven die de IP’s bezitten, waardoor fans direct belang kunnen hebben. Het is een grote verandering aan de horizon.

Waar zijn we nu?

NFT’s staan ​​nog in de kinderschoenen. Met tot nu toe voor 24 miljard dollar aan verhandelde NFT’s ziet de markt er zeker groot uit.

Maar “als je gebruikers meetelt in plaats van dollars, is de NFT-wereld klein”, aldus de Financial Times. DappRadar toont de afgelopen maand 500K actieve gebruikers, “nog steeds een klein gedeelte van een wereldwijde internetpopulatie van ongeveer 5 miljard mensen.”

De NFT-markt is niet alleen klein, maar ook nog onvolwassen. In januari had een eigenaar van een kunstgalerie voor $ 2,2 miljoen aan BAYC gestolen, en miljarden dollars aan NFT’s zijn verbruikt door ‘wash trading’.

Wash Trading een vorm van marktmanipulatie waarbij een belegger tegelijkertijd dezelfde financiële instrumenten verkoopt en koopt om misleidende, kunstmatige activiteit op de markt te creëren.

Pascal Gauthier, voorzitter en CEO van Ledger, beschrijft de situatie als een “Wild Westen, en iedereen komt voor de goudkoorts. Mensen kunnen gewond raken, maar de beloningen overtreffen de risico’s. En met de tijd, met de komst van de technologie, de markt die volwassen wordt, zal de oplichting verdwijnen.”

Wat ons betreft is het wachten op regulering, maar tot die tijd kan je er goed mee verdienen (of verliezen!)

Wil jij je bezig houden met het flippen van NFT’s?

Geen idee waar je moet beginnen?

Misschien is de NFT cursus van Moosty iets voor jou!

Trading Community

Opzoek naar een community?

Kijk eens naar de op Trustpilot als best beoordeelde trading en crypto community van Nederland en België? Lees onze review over de WhatsNext Community en word lid van de gratis of betaalde community. Hier worden ook interessante NFT projecten besproken en gedeeld.

Dit was het artikel over de toekomst van NFT’s. Volg ons op sociale media om up-to-date te blijven van nieuws en ontwikkelingen.

Voor nu een fijn weekend gewenst! Ik ga nog even een potje Gods Unchained spelen en wat crypto verdienen.

Vergeet trouwens niet te spreiden. Een goed gespreide portefeuille bestaat uit meer dan alleen crypto.

Tijdelijk krijg je gratis €50,- transactietegoed bij DEGIRO, klik op de link voor meer informatie.

Toch liever een bonus in Bitcoin? Bekijk het bonus bij Celsius Network artikel.

De toekomst van NFT's en 7 weetjes 3

Wat verwacht jij van de toekomst van NFT’s?

4.8/5 - (6 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.