Cryptoplatform FTX opent aandelenhandel

door | 20 mei, 2022

Cryptoplatform FTX opent aandelenhandel

Cryptoplatform FTX opent aandelenhandel

Crypto-uitwisseling FTX gaat TradFi: het bedrijf lanceert een functie waarmee gebruikers naast crypto ook aandelen en ETF’s kunnen verhandelen!

Wie had dat gedacht? FTX is failliet verklaard doordat de CEO het geld van klanten heeft vergokt.. Bekijk hier meer betrouwbare partijen om te beleggen in cryptovaluta.

De brokerage-service van het bedrijf zal de komende maanden worden uitgebreid naar de overgrote meerderheid van zijn Amerikaanse klanten, waardoor een nieuwe speler wordt toegevoegd aan een branche die bol staat van handelsplatforms zonder commissie.

In tegenstelling tot gevestigde exploitanten zal FTX echter afzien van routeringsorders naar ordermakers. Door dit te doen, maakt FTX een einde aan de controversiële praktijk van Pay For Order Flow (ook wel ‘Betalen voor Orderstroom’). Dit was een strategie die broker-dealer Public.com volgde in de begindagen van de wel bekende GameStop shortsqueeze, maar het stopzetten van PFOF zou een enorm negatief effect kunnen hebben op de inkomsten van het bedrijf.

Voor FTX lijkt dat geen probleem te zijn: het is al een goliath in cryptohandel op spot-, futures- en optiemarkten.

Cryptoplatform FTX opent aandelenhandel 2

Volgens FTX.US-president Brett Harrison maakt het hem niets uit geen winst te zien op de eerste dag. Hij voegde eraan toe dat FTX uiteindelijk “… een alles-in-één-app voor financiële diensten wil aanbieden.”

Cryptoplatform FTX opent aandelenhandel na een monsteraankoop van aandelen in Robinhood door Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, die 7,6% van het bedrijf verwierf.

Like onze pagina op Facebook of Instagram én blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

4.7/5 - (3 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.