7 Crypto voorspellingen voor 2022

door | 08 jan, 2022

7 Crypto voorspellingen voor 2022 - cryptovaluta

Welkom in 2022. Het is nu al een bewogen jaar! Bitcoin is in een week tijd met bijna 10% gedaald, gedreven door de FED die onthulde dat de FED zijn balans wilt gaan verlagen en “de aantrekkingskracht van Bitcoin als inflatiehedge” zou kunnen ondermijnen.

Echter zijn er veel ontwikkelingen aan de gang in de cryptomarkten. In dit artikel nemen we je mee in 7 belangrijke en wat ons betreft logische crypto voorspellingen voor 2022.

7 Crypto voorspellingen voor 2022

De eerste van de 7 crypto voorspellingen voor 2022:

Steeds meer landen tonen interesse in crypto

Steeds meer landen tonen interesse in crypto.

Sommigen van hen zullen besluiten het Bitcoin-pad van El Salvador te volgen, aangezien dit land niet het enige is dat worstelt met veel kapitaalverlies doordat rijke mensen hun geld liever in andere valuta bewaren en dus het land uitstroomt.

Verder heeft in het land, net als in vele andere landen een erg hoog percentage van de bevolking nog geen bankrekening en dus geen mogelijkheid om (wereldwijde) transacties te doen.

Welvarende landen zullen liever CBDC’s (Central Bank Digital Currencies) gebruiken in plaats van Bitcoin. Het kan echter zijn dat we nog wel een aantal jaren moeten wachten voordat we getuige zijn van een of meerdere volledig functionele CBDC’s.

De strijd om de dominantie van digitale activa zal intenser worden

De dominantie van Bitcoin zal blijven afnemen (het is dinsdag al gedaald tot 39,4%, het laagste niveau sinds mei 2018) en concurrenten zullen steeds meer de aandacht trekken. En dit is niet gek.

Je ziet al jaren dat de procentuele groei van Bitcoin langzaam afneemt, omdat iedereen opzoek is naar rendement en er veel keuze is in de cryptomarkt, zie je dat er veel cryptovaluta zijn die beter presteren dan Bitcoin zelf.

Wat Ethereum betreft, zal het 70% DeFi-marktaandeel van het protocol blijven afnemen, waarbij een reeks jongere blockchains hun deel van de taart zullen nemen. Een recente notitie van JP Morgan stelt dat de “sharding”-fase van 2023 de meest kritische is voor het schalen van het Ethereum-netwerk.

Enkele “Ethereum killers” hebben al een flinke opmars gemaakt, waaronder Solana, Cardano en Avalanche.

Wie de strijd ook mag winnen, spreiden over meerdere assets en assetklassen, zoals crypto, aandelen en ETF’s blijft de basis. Wij blijven lekker compounden door middel van de DCA methode.

7 Crypto voorspellingen voor 2022 - Bitvavo

“DAO’s” niet langer enkel een niche

Gedecentraliseerde Autonome Organisaties (DAO’s) zijn nog steeds ondergeschikte en geeky onderwerpen. Maar hun toegevoegde waarde is concreet: ze vertegenwoordigen nieuwe manieren om gemeenschappen te coördineren en na te denken over bestuur.

2020 stond in het teken van DeFi. 2021 zag NFT’s omhoogschieten. Is 2022 het jaar van de DAO’s?

De behoefte aan educatie zal exponentieel groeien

De cryptowereld is gevuld met complexe concepten. Onder hen DAO’s, decentralisatie, slimme contracten, enzovoorts. Als je pas net begint, lijkt de cryptowereld onmogelijk om te begrijpen, echter is dat niet het geval. Wel is er een (diepe) kenniskloof.

Een groeiend aantal educatieve programma’s en communitys (scholen, digitale projecten, online cursussen) zullen floreren om de kenniskloof bij mensen te dichten en meer mensen naar de snelgroeiende markten te trekken.

Zal de Metaverse ook een plaats worden om nieuwkomers op te leiden? Zelf geloven wij meer in communitys zoals de WhatsNext Discord Community, die als uitstekend is beoordeeld op Trustpilot.

Check hier de uitgebreide WhatsNext Community Review; de community heeft zowel een gratis als een premium gedeelte.

7 Crypto voorspellingen voor 2022 - WhatsNext Community

Crypto & NFT’s komen samen in de Metaverse

Met NFT’s kunnen makers en takers (in de Metaverse) de controle behouden over hun digitale stukken, kunstwerken of afbeeldingen, terwijl cryptovaluta de Metaverse van brandstof zal voorzien.

Een breed scala aan Metaverse-projecten met NFT’s en crypto zal in 2022 ontstaan, waarbij VC’s recordbedragen aan liquiditeit storten om te investeren. NFT’s en de Metaverse hebben deze week al hun intrede gedaan tijdens het Las Vegas CES-evenement.

Een Venture capitalist (VC) is een private equity-investeerder die kapitaal verstrekt aan bedrijven met een hoog groeipotentieel in ruil voor een aandelenbelang (of in dit geval, cryptovaluta tegen een lage prijs).

NFT marktplaatsen groeien uit tot miljarden bedrijven

NFT-marktplaats OpenSea gaat het nieuwe jaar in met waardering van bijna € 10 miljard. OpenSea is een enorm succes en je raadt het al, na een investering van €265 miljoen uit een paar diepe venture capital zakken.

Hoewel het bedrijf pas in 2017 is opgericht door twee jonge gasten, is het uitgegroeid tot een enorm succes.

Naast OpenSea is er een wijdt scala aan NFT marktplaatsen dat opduikt. Zo heeft ondertussen Crypto.com een eigen NFT marktplaats en gaat ook Coinbase gaat binnenkort een NFT marktplaats lanceren.

Wat vooral interessant is om te zien is dat de eerste ‘drops’ van nieuwe NFT marktplaatsen het erg goed doen, zoals de Loaded Lions op de Crypto.com marktplaats. Bij de drop werden deze voor een normale prijs verkocht, check de bodemprijs nu maar eens.

Wij houden dus goed in de gaten welke NFT marktplaats met NFT’s komt, in de hoop wat NFT’s te kunnen flippen!

Play-to-earn zal het niet goed, maar geweldig doen

Alweer de laatste, maar zeker not the least van de crypto voorspellingen voor 2022!

In 2022 zullen steeds meer spelers massaal naar play-to-earn gaming gaan. Mede-oprichter van Reddit, Alexis Ohanian, gelooft dat binnen de komende 5 jaar “90% van de mensen geen game zal spelen tenzij ze voor die tijd goed worden gewaardeerd.” Terwijl 2021 het jaar van DeFi en NFT’s was, wordt dit jaar dat van spelen om te verdienen en de Metaverse.

Ben je nog niet bekend met Play-to-earn of GameFi, of benieuwd naar spellen waarmee je kan verdienen? Check ons artikel: Wat is GameFi? Play-to-earn!

Conclusie: 7 Crypto voorspellingen voor 2022

Dit waren de 7 Crypto voorspellingen voor 2022, we sluiten af met een conclusie:

De toekomst is moeilijk te voorspellen.

Wat 2022 gaat brengen en welke cryptovaluta het het beste gaat doen is dus ook lastig te zeggen.

Wij blijven hier natuurlijk hard naar opzoek en houden je up-to-date! We hopen dat dit artikel je goede inzichten op de huidige markt heeft gegeven en dat je het eens bent met deze crypto voorspellingen voor 2022.

Benieuwd naar onze portefeuille? Deze kan je inzien op Instagram.

Als portefeuille-tracker maken wij gebruik van Delta.

Hebben we een trend of voorspelling gemist? Laat het ons weten in de reacties.

4.7/5 - (4 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.