BUX Zero review

door | 23 apr, 2022

BUX Zero review 2022 dejongebelegger

Tegenwoordig schieten nieuwe handelsplatformen uit de grond als paddenstoelen. Een van die brokers is BUX Zero. BUX Zero werd opgericht in 2014 en is de overkoepelende organisatie van BUX Zero, dat inmiddels een van de snelst groeiende brokers in Nederland is. Het doel van BUX Zero is beleggen zo toegankelijk mogelijk maken voor nieuwe generaties.

Laatste update: 23 februari 2023: vanaf 1 april 2023 verhoogd BUX Zero de tarieven.

BUX Zero review

In dit artikel bekijken we waarom je zou gaan beleggen bij BUX Zero inclusief de voor- en nadelen van BUX Zero, de betrouwbaarheid en geven we je tips om de kosten laag te houden. Ook vertellen we aan het einde van de BUX Zero review hoe jij een vliegende start kan maken!

Is BUX Zero een goede broker en geschikt voor jou? Daar kom je met behulp van deze BUX Zero review achter.

Waarom beleggen bij BUX Zero?

BUX Zero is niet voor niets uitgegroeid tot een van de bekendere brokers in Nederland. BUX biedt haar gebruikers een unieke waarde propositie aan. Zo is het platform enorm gebruiksvriendelijk. De app heeft bijvoorbeeld vrijwel nooit last van storingen (wat van andere brokers niet altijd gezegd kan worden) en alles is erg overzichtelijk ingedeeld.

De app bevat ook een aantal mooie analysemogelijkheden. Zo kan je van elk aandeel een korte samenvatting lezen die ingaat op de activiteiten van het desbetreffende bedrijf. Ook kan je eenvoudig de belangrijke ratio’s en cijfers analyseren, zoals de winst per aandeel en het dividend. BUX maakt het zeer toegankelijk om als particuliere belegger toch een fundamentele analyse te kunnen doen.

Bekijk hier welke financiële ratio’s belangrijk zijn bij het selecteren van een aandeel.

Een ander voordeel van BUX zijn haar lage kosten. Bij BUX Zero betaal je namelijk vrijwel géén transactiekosten. Voor sommige orders moet soms toch een kleine vergoeding (doorgaans €1,- en vanaf 11 mei €1,50) worden betaald, maar het merendeel van de transacties in Amerikaanse en Europese aandelen kunnen gratis worden uitgevoerd. Voor Amerikaanse aandelen geldt er ook een wisselkoersopslag. Deze is momenteel 0.25% en wordt per 11 mei verhoogd naar 0.35%. Vooral voor beleggers die met relatief kleine bedragen beleggen is dit interessant, omdat de kosten dan al snel een groot deel van het rendement verdelgen.

Tot slot biedt BUX een groot aanbod van aandelen en ETF’s aan. In het verleden is er kritiek geweest op het beperkte aanbod van BUX , maar de afgelopen jaren hebben ze hierin een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag de dag maakt BUX Zero handel in vrijwel alle Amerikaanse aandelen en Europese aandelen en ETF’s mogelijk. Sinds januari 2022 is het zelfs mogelijk om te handelen in cryptocurrencies via BUX Zero.

BUX Zero review

Is BUX Zero betrouwbaar?

Wanneer je een broker overweegt, is het altijd belangrijk om jezelf de vraag te stellen: “Hoe betrouwbaar is deze broker?”. In zekere zin vertrouw je hen namelijk jouw zuurverdiende geld toe. Om de volgende redenen beschouwen wij BUX Zero als een betrouwbare broker:

BUX staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank en de AFM. Zij stellen eisen aan de werkwijze van BUX, zodat de belangen van de gebruikers beschermd worden en er geen gekke dingen kunnen gebeuren. Op basis hiervan kun je er van uitgaan dat het bij BUX goed georganiseerd word.

Ten tweede valt BUX Zero onder het depositogarantiestelsel. Dit houdt in dat je bij een bedrag van €100.000 op je geldrekening (dus niet belegd geld) verzekerd bent door de Nederlandsche Bank.

Het geld dat daadwerkelijk belegt is, is verzekerd tot €20.000. Indien BUX failliet zou gaan, krijg je dus tot een bedrag van €20.000 terug – afhankelijk van hoeveel geld je in effecten bezat.

Tot slot worden jouw beleggingen veilig opgeslagen bij BUX. Dit gebeurt in een apart bewaarbedrijf, de zogenoemde Stichting BUX Custody.

Indien BUX Zero failliet gaat, dan kunnen schuldeisers geen aanspraak maken op jouw beleggingen. Dit verkleint het risico voor beleggers enorm. Wij beschouwen BUX Zero daarom als een betrouwbare broker.

Tips voor het beleggen bij BUX Zero

Ter afsluiting willen we je nog wat tips meegeven voor als je besluit te gaan beleggen via BUX Zero. Maak zoveel mogelijk gebruik van het type orders genaamd Zero Orders of van de spaarplannen! Vanaf 1 april 2023 mag elke BUX Zero gebruiker helaas nog maar 3 Zero Orders per maand uitvoeren. We raden dus aan om verder vooral spaarplannen te gebruiken,

Door gebruik te maken van dit type orders betaal je geen transactiekosten. Wanneer je bespaart op transactiekosten, dan zal je toekomstig rendement vanzelfsprekend een stuk hoger liggen.

Handel niet te veel. Tenzij het je strategie is en het voor jou werkt, is het doorgaans verstandiger te beleggen voor de lange termijn en niet te veel te handelen. Wees geduldig, ook al zijn de transactiekosten op BUX Zero erg laag.

Wat je vanaf 1 april 2023 bij BUX Zero wel gaat betalen, is een service fee. Deze komt neer op bijna €36 per jaar. Dit is een hoop geld vooral voor beginnende beleggers of beleggers met een kleine portefeuille, bijvoorbeeld een paar duizend euro aan belegd vermogen.

Aandelenmarkten tenderen op lange termijn altijd omhoog, terwijl de beurs op korte termijn erg volatiel en onvoorspelbaar is. Voor veel beleggers is het waarschijnlijk het verstandigste om te beleggen in een ETF en hier zo weinig mogelijk mee te doen. Immers, time in the market, beats timing the market.

Lees hier meer over de populairste ETF! Of bekijk hier veelbelovende ETF’s!

Dit was de kort maar krachtige BUX Zero review! Nog vragen, stuur een bericht over de BUX Zero review op Instagram of één van de andere sociale media kanalen.

BUX Zero review - Vind de beste brokers van Nederland

Gratis aandeel bij BUX Zero

Oh ja, als je gaat beleggen via BUX Zero, dan hebben wij nog een mooie verrassing voor jou!

Wanneer je je aanmeldt via deze link, dan ontvang jij direct na het inschrijven en je eerste storting een gratis aandeel bij BUX Zero! Zo geef je jouw portefeuille een vliegende start!

Wees wel snel als je dit gratis aandeel bij BUX Zero wilt claimen, we verwachten dat de actie vroegtijdig afloopt.

Let op: vanaf 1 april 2023 verhoogd BUX Zero te tarieven. Lees er meer over in BUX Zero verhoogd tarieven.

4.8/5 - (5 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.