Boeken

boeken over personal finance

Boeken over personal finance

Mijn absolute top 7 van boeken over personal finance en nog één boek over Crypto. De boeken in mijn lijst gaan over beleggen, financiële markten en het behalen van financiële vrijheid. Als je hierin geïnteresseerd bent moet je echt één van deze boeken gaan lezen. Ik ben zelf verslaafd geraakt aan dit soort boeken, omdat ik er één kreeg als cadeau voor kerst.

Op deze pagina lees je mijn absoluut favoriete boeken over personal finance. Vooral “Beleggen en financiële markten” en “De intelligente belegger” moet je echt lezen als je beleggen interessant vindt. Meer geïnteresseerd in personal finance? Probeer dan de boeken van Robert Kiyosaki.

Beleggen en financiële markten 

Geschreven door Hans Buunk. Beleggen en financiële markten is een compleet leerboek. Hierin worden zowel de theoretische als de praktische aspecten van het beleggen behandeld. Het gaat in op alle belangrijke financiële producten, zoals obligaties, aandelen, derivaten en gestructureerde producten. Daarnaast komen de verschillende typen beleggingsfondsen, het beleggen in vastgoed en het maken van een verantwoorde beleggingsportefeuille aan bod. Deze moet je echt gelezen hebben als je beleggen interessant vindt.

De beleggingsillusie

Wat de bank je niet vertelt over succesvol beleggen. Auteur: Marius Kerdel. De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. Ze blijken echter een groot deel van het rendement van hun klanten naar zichzelf toe te trekken. Zo doen ze het op het lange termijn, bijna zonder uitzondering slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen. Hoe kan dat? Erg interessant, zeker voor mensen die bij hun eigen bank beleggen!

De intelligente belegger

De klassieker over de slimste beleggingsstrategie. Geschreven door: Benjamin Graham. Volgens Warren Buffet zelfs het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. Misschien ook wel de favoriet van mijn lijst “Boeken voor beginnende beleggers”.

De klassieker “De intelligente belegger” uit 1949. Zelfs na ruim 65 jaar wordt dit boek nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen. Hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Graham vertelt je niet wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen.. Dit maakt het boek nog steeds verbazingwekkend actueel.

Boeken over personal finance - Warren Buffet quote

Daytrading voor dummies

De klassieker over de slimste beleggingsstrategie. Auteur: Ann C. Logue. Daytrading is dagelijks handelen op de beurs. Je hebt slechts drie dingen nodig om te kunnen beginnen: geduld, stalen zenuwen en jouw exemplaar van ‘Daytrading voor Dummies‘. In begrijpelijke taal laat deze gids je zien hoe daytrading werkt. Van de klassieke strategieën tot de details van het dagelijks handelen. Dit boek geeft je de kennis en het zelfvertrouwen om je hoofd koel te houden, risico’s te overzien en belangrijke beslissingen te durven nemen. Als je nadenkt over daytrading is dit een goed begin.

Rich dad poor dad

De laatste boeken van mijn lijst “Boeken over personal finance” zijn alle drie van Robert Kiyosaki. Zelf ben ik enorm fan van zijn boeken. Wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en de middenklasse niet doen! Lees je in “Rijke pa arme pa” Geschreven door: Robert Kiyosaki. Of je nou uit de schulden wilt komen, of aan het eind van de maand geld wilt overhouden. Dit boek is een ‘must read’. Op een prettig leesbare manier leert Robert Kiyosaki je hoe geld wordt verdiend. Hoe je je inkomen kan laten toenemen, kan behouden en voor je kan laten werken. Dit boek draait om persoonlijke financiën. 

Waarom de rijken alsmaar rijker worden

Waarom de rijken alsmaar rijker worden gaat over echt financieel onderricht – en niet over het sprookje van: “Ga naar school, vind een baan, spaar geld, koop een huis, los je schulden af en investeer voor de lange termijn in aandelen.” Dit boek is de masteropleiding van Rijke pa arme pa, geschreven door Robert Kiyosaki. Als je op zoek bent naar nieuwe ideeën over hoe je in de toekomst in voorspoed kunt overleven, dan is het boek Waarom de rijken alsmaar rijker worden echt wat voor jou. Robert’s boeken over personal finance zijn erg makkelijk om weg te lezen.

Cashflow kwadrant

Auteur: Robert Kiyosaki. Cashflow kwadrant is de gids naar financiële vrijheid. Dit boek onthult hoe sommige mensen
minder werken, meer verdienen, minder belasting betalen en
leren om financieel vrij te komen. Absoluut één van de beste boeken over personal finance.

Cashflow Kwadrant is de nieuwste bestseller van Robert Kiyosaki. Zelf heb ik het boek in een week tijd uitgelezen. Het boek is geschreven voor iedereen die klaar is om voorbij de zekerheid van een baan te gaan en om in je eigen wereld financiële vrijheid te vinden.
Het boek helpt je om op een relatief eenvoudige en duidelijke manier veranderingen in je leven aan te brengen, die je de rest van je leven met je meeneemt. Aan het einde van dit boek ben je helemaal klaar om alle controle over je eigen financiële toekomst te nemen.

Boeken over personal finance - Robert Kiyosaki quote

Boeken over Crypto

Dit waren de boeken over personal finance, ik heb echter ook nog één goed boek over Crypto, namelijk;

The Crypto Trader

Dit e-book is nu alleen nog in het Engels beschikbaar. Mocht je interesse hebben kan je het e-book ook eerst inkijken op de website.

How anyone can make money trading Bitcoin and other cryptocurrencies. The real-life trades and strategies of a successful cryptocurrency trader Glen Goodman’s goal was to retire young and wealthy, escaping the daily grind. He taught himself how to trade everything from shares to Bitcoin and made enough money to realise his dream and quit his day job while still in his 30s. In The Crypto Trader, Glen will show you exactly how he made huge profits trading Bitcoin, Ethereum, Ripple and more, so that you can do it too – without risking your shirt. 

Boeken over personal finance

Dit waren mijn boeken voor beginnende beleggers. Niet geïnteresseerd in boeken over personal finance? Misschien is beheerd beleggen met Peaks meer wat voor jou. Of kijk eens bij besparen op online aankopen om de kosten van je boek snel terug te verdienen!

Ken jij een boek die ik echt moet lezen? Laat het mij weten via Instagram!

Boeken over personal finance - top 7