Bitpanda review

door | 13 mrt, 2022

Bitpanda Review - Bitpanda betrouwbaar - ervaringen en opties

Bitpanda review: betrouwbaar? Ervaringen en opties

In dit artikel gaan we je alles vertellen over cryptobedrijf Bitpanda. Door de toenemende populariteit van crypto zijn crypto gerelateerde bedrijven de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten.

De toenemende populariteit in crypto is ook terug te zien in de koers van de crypto-indexen die Bitpanda aanbiedt.

Helaas is niet elk cryptobedrijf even betrouwbaar. In dit artikel nemen we de betrouwbaarheid van Bitpanda onder de loep, bespreken we de voor- en nadelen van deze broker en nemen een kijkje naar de kosten die Bitpanda in rekening brengt.

Cryptobedrijf Bitpanda

Bitpanda is een online broker, gespecialiseerd in crypto. Je kunt via het platform van Bitpanda dus handelen in cryptovaluta, maar ook in aandelen, ETF’s en zelfs edelmetalen. Het bedrijf is opgericht in 2014 en telt inmiddels al meer dan één miljoen gebruikers!

Het doel van Bitpanda is om het kopen en verkopen van cryptocurrencies net zo makkelijk te maken als het bestellen van een pizza. De prioriteiten van Bitpanda liggen dus vooral op het klantengemak en de innovatie van hun platform.

Leuk feitje: Bitpanda is één van de eerste partners van dejongebelegger.nl en waar ik zelf ben begonnen met beleggen in crypto!

Het platform van Bitpanda bestaat uit twee delen: Bitpanda en Bitpanda Pro. Door je aan te melden bij Bitpanda krijg je tot beide delen toegang. Het originele Bitpanda platform is te vergelijken met een normale broker. Je stort geld en hiermee koop of verkoop je assets naar keuze tegen de huidige koers.

Bij Bitpanda Pro bepaal je zelf deze koers waartegen je assets aan- of verkoopt. Zodra er kopers of verkopers zijn voor jouw crypto tegen die afgesproken prijs, dan wordt de transactie automatisch uitgevoerd. Je handelt dus met andere beleggers.

Volgens Bitpanda is het Bitpanda Pro platform geschikt voor ervaren beleggers. De broker geeft beginnende beleggers dan ook het advies om te starten met het normale platform.

Wij vinden Bitpanda vooral geschikt voor passieve en beginnende beleggers, omdat zij ook die optie aanbieden om periodiek assets aan te kopen!

Wat Bitpanda super interessant maakt is de volgende benoemingswaardige optie, genaamd crypto-indexen. Beleggers kunnen via deze optie zeer gemakkelijk automatisch beleggen in een gespreide portefeuille van de top 5, top 10 of top 25 cryptocurrencies, ook wel de BCI5, BCI10 en BCI25.

Bekijk hier de huidige samenstelling van de crypto-indexen:

Bitpanda Review - Bitpanda Crypto Indices

Dit concept is goed te vergelijken met een ETF. Met één druk op de knop wordt je geld verspreid over verschillende cryptomunten!

Op deze manier hoeven beleggers niet meer constant na te denken over welke transactie het beste is, maar wordt er automatisch voor ze belegd in een gespreide portefeuille. De indexen worden beheerd door MVIS en mede beheerd door VanEck – een van de grootste vermogensbeheerder van Nederland.

Check zeker even de huidige koersen van deze Bitpanda Crypto Indexen en vergelijk deze met jouw rendement als je al in crypto belegd. Wellicht kan je jezelf veel tijd, moeite, kosten en misgelopen rendement besparen door niet meer zelf je crypto uit te kiezen.

Bitpanda betrouwbaar?

Wanneer je een broker overweegt, is het altijd belangrijk om jezelf de vraag te stellen: “Hoe betrouwbaar is deze broker?”. In zekere zin vertrouw je hen namelijk jouw zuurverdiende geld toe. Bitpanda wordt door velen beschouwd als een van de betrouwbaarste partijen in de markt. Door haar oprichting in 2014 staat Bitpanda al relatief lang in de markt vergeleken met concurrenten.

Hierdoor hebben zij in deze periode een mooi trackrecord weten op te bouwen, waar beleggers op kunnen vertrouwen. Daarnaast is veel van de crypto die Bitpanda onder management heeft, opgeslagen in cold storage (offline dus), vergelijkbaar met hardware wallets. Dit zorgt ervoor dat het extreem moeilijk is voor hackers om via cyberaanvallen deze crypto buit te maken.

Hieronder zie je trouwens de jonge oprichters van Bitpanda:

Bitpanda Review Bitpanda Founders Bitpanda Reddit

Cybersecurity is wel jouw eigen verantwoordelijkheid. Wanneer je account wordt gehackt, is dit lang niet altijd de schuld van de broker of het handelsplatform.

Indien jij je account niet goed genoeg beveiligd, dan loop je vanzelfsprekend een groter risico om gehackt te worden. Bitpanda voorziet haar gebruikers van allerlei essentiële opties om de beveiliging te garanderen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld two-factor-authentication (2FA) en e-mailbevestiging. Het is altijd verstandig om van deze opties gebruik te maken!

Voor- en nadelen Bitpanda

Eén voordeel van Bitpanda hebben we al voorbij zien komen: het indexbeleggen in cryptovaluta. Het beleggen wordt compleet voor je uit handen genomen en je ontvangt een gespreide portefeuille met cryptomunten. Indexbeleggen in cryptovaluta is enkel Bitpanda en Mercury Redstone mogelijk.

Ook kunnen beleggers gebruikmaken van de Bitpanda Academy. Je ontvangt tientallen gratis lessen over hoe cryptocurrencies werken en hoe je verstandig kunt beleggen in deze munten. Deze lessen zijn zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.

Bij het voltooien van de Academy krijg je tevens €5,- aan crypto cadeau!

Verder is het aanbod van Bitpanda enorm groot in vergelijking met andere brokers zoals Bitvavo. Bitpanda biedt namelijk ruim 50 verschillende cryptomunten aan. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

Ook maakt Bitpanda het mogelijk om te beleggen in crypto’s, aandelen, ETF’s en edelmetalen. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld snel je aandelen in Bitcoin of goud om te zetten. Deze optie wordt maar door weinig brokers aangeboden en is daarom echt een unique selling point voor Bitpanda.

Tot slot is het platform van Bitpanda erg gebruikersvriendelijk. Zoals we al hebben benoemd, is de hoogste prioriteit van Bitpanda om het handelen in cryptovaluta net zo makkelijk te maken als het bestellen van een pizza.

Het bedrijf doet er dan ook alles aan om de digitale omgeving zo gebruiksvriendelijk te maken als mogelijk is. Zo is het mogelijk om zonder technische kennis toch relatief eenvoudig te beleggen.

Een mogelijk nadeel is het feit dat Bitpanda niet Nederlandstalig is. De website, app en klantenservice zijn allemaal Engelstalig. Om deze reden kan een Nederlandse broker eenvoudiger zijn in het gebruik.

Een ander nadeel zijn de eerlijke, maar relatief hoge kosten in vergelijking met andere brokers. Echter zijn hier wel wat kanttekeningen bij te maken. Laten we dus eens gaan kijken naar de kosten die Bitpanda in rekening brengt.

De kosten bij Bitpanda

De Bitpanda review is niet compleet zonder goed naar de kosten van het platform te kijken.

De kostenstructuur die Bitpanda hanteert is erg eenvoudig. Wanneer je gebruikmaakt van het standaard Bitpanda platform betaal je 1.49% per transactie. De reden dat we dit als nadeel hebben genoteerd, is omdat dit in verhouding met andere brokers relatief hoog is.

Echter, Bitpanda biedt een stuk meer mogelijkheden dan de gemiddelde crypto broker. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het indexbeleggen en het enorme aanbod van verschillende financiële producten. Onderaan de streep zouden deze kosten dus wel gerechtvaardigd kunnen worden.

Dit hangt daarentegen wel af van de vraag hoeveel gebruik je van deze opties gaat maken. Dit is dus een overweging die je zelf zal moeten maken op basis van je persoonlijke voorkeuren. Wij raden Bitpanda vooral aan vanwege de mogelijkheid om zonder veel kennis te profiteren van de stijging van de cryptomarkt, door middel van de crypto-indexen.

De kosten op het Bitpanda Pro platform bedragen slechts 0.1% per transactie. Voor het storten van geld op je Bitpanda account word ook nog een fee in rekening gebracht. Wanneer je gebruikmaakt van iDEAL bedraagt dit $0.30 per storting.

Hoe start je met beleggen via Bitpanda?

Een account aanmaken bij Bitpanda is vrij eenvoudig en binnen vijf minuten gebeurd!

Allereerst moet je natuurlijk je naam en e-mailadres opgeven. Vervolgens worden er vragen gesteld over je financiële situatie. Dit is wettelijk verplicht – want Bitpanda voldoet aan de Europese richtlijnen. Tot slot moet je nog je identiteit verifiëren. Ook dit is wettelijk verplicht om witwassen en terrorisme financiering tegen te gaan.

Bitpanda controleert de gegevens en zodra het is goedgekeurd kun je beginnen met handelen! Meer informatie is te vinden op de website van Bitpanda.

Dit zijn voor ons de belangrijkste redenen om Bitpanda te overwegen als jouw crypto-exchange:

  • Moeiteloos crypto én crypto indexen kopen.
  • Weinig kennis vereist door de crypto indexen van 5, 10 of 25 van de meest belovende cryptovaluta.
  • Fijne en veilige mobiele app en desktop versie.

Dit was de Bitpanda review.

Vragen kunnen onder het artikel of, als je ze liever privé stelt, via Instagram of Facebook.

bitpanda review

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van beleggen via Bitpanda?

Eén voordeel van beleggen via Bitpanda is het eenvoudig indexbeleggen in cryptovaluta. Het beleggen wordt compleet voor je uit handen genomen en je ontvangt een gespreide portefeuille met cryptomunten.

Is Bitpanda betrouwbaar?

Bitpanda wordt door velen beschouwd als een van de betrouwbaarste partijen in de markt. Door haar oprichting in 2014 staat Bitpanda al relatief lang in de markt vergeleken met concurrenten. Daarnaast is veel van de crypto die Bitpanda onder management heeft, opgeslagen in cold storage (offline dus), vergelijkbaar met hardware wallets. Dit zorgt ervoor dat het extreem moeilijk is voor hackers om via cyberaanvallen deze crypto buit te maken.

Hoe start je met beleggen via Bitpanda?

Een account aanmaken bij Bitpanda is vrij eenvoudig en binnen vijf minuten gebeurd!

4.7/5 - (8 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.