Bitcoin koers verwachting 2021-2022

door | 18 okt, 2021

Bitcoin koers verwachting 2021 - 2022 - 4 dejongebelegger

Bitcoin koers verwachting 2021/2022

Het jaar 2020-2021 is een groot jaar geweest voor Bitcoin en andere cryptovaluta in het algemeen. Maar wat kunnen we nu verwachten? Je leest het in de Bitcoin koers verwachting. Dit jaar is de interesse in cryptovaluta enorm gestegen wat het een populair onderwerp heeft gemaakt voor veel beleggers. Van bekende langetermijnbeleggers en ondernemers zoals Mike Saylor, Mark Cuban en Elon Musk tot middelbare scholieren met kleine Bitcoin-portefeuilles.

In de afgelopen weken hebben we gezien dat Bitcoin zijn verliezen weer heeft goedgemaakt na een val vanaf de all-time high prijs van $65.000. Het kennen van de toekomstige price targets van Bitcoin zal zowel korte- als langetermijnbeleggers helpen zich te positioneren en zo winsten te maximaliseren en risico te minimaliseren. Na het uitvoeren van deze uitgebreide bitcoin koers verwachting analyse met behulp van het stock-to-flow model en een technische analyse, kon ik de toekomstige prijs van Bitcoin projecteren voor de laatste maanden van 2021, wat zou kunnen doorlopen tot 2022.

Bitcoin voor beginners

Om dit artikel volledig te kunnen begrijpen, zal ik eerst ingaan op de benodigde basiskennis, zie het als een soort Bitcoin voor beginners of een opfris cursus. Indien je al over deze kennis beschikt, kun je dit gedeelte overslaan en direct naar de Bitcoin koers verwachting gaan.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een cryptovaluta waarvan de waargenomen, of intrinsieke waarde, gebaseerd is op encryptie en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT). Het wordt niet uitgegeven of gedistribueerd door een centrale bank of een overheidsinstantie, maar is decentraal. Het kan worden gebruikt als ruilmiddel voor investeringsdoeleinden of toegang tot een goed of dienst.

Miners worden beloond met Bitcoin na het oplossen van het SHA256-algoritmische probleem. De werd in 2009 gecreëerd door een Japanse ontwikkelaar genaamd Satoshi Nakamoto. De Bitcoin prijs wordt voornamelijk bepaald door vraag en aanbod; met meer dan 18.841.312,5 BTC momenteel in omloop en een limiet van 21 miljoen Bitcoins. Theoretisch kunnen we aannemen dat als de vraag naar Bitcoin blijft toenemen, de prijs ook zal stijgen als gevolg van het vaste aanbod van Bitcoin (21 miljoen) wat zal leiden tot relatieve schaarste van het digitale goed. Dit is goed nieuws voor de Bitcoin koers verwachting.

Wat houdt Bitcoin Halving in?

De bitcoin halvering vindt plaats wanneer de hoeveelheid Bitcoin die het netwerk binnenkomt gehalveerd is nadat er 210.000 blokken verwerkt zijn, wat ongeveer vier jaar duurt. Dit is enorm goed voor de Bitcoin koers verwachting. De beloningen die gegeven worden aan Bitcoin miners worden gehalveerd na elke halvering. De Bitcoin halvering wordt verondersteld voorbij te zijn wanneer de beloning van het minen 0 is. De laatste Bitcoin die gedolven wordt, zal gedolven worden in het jaar 2140.

Dit zal de 21 miljoenste bitcoin zijn die gemined wordt. Vanaf dat moment zal het minen van Bitcoin niet meer mogelijk zijn. De stijgende vraag, het vaste aanbod en het feit dat sommige mensen hun sleutels kwijtraken, zullen schaarste veroorzaken, waardoor de Bitcoin koers verwachting en de prijs waarschijnlijk zal stijgen.

Men kan echter geen investeringsbeslissing nemen op basis van deze theorie alleen. Er moet een duidelijk pad en strategie worden uitgestippeld om de beschikbare winst te maximaliseren wanneer men in Bitcoin investeert. In dit artikel geval kijken we naar het stock-to-flow model en technische analyse om de Bitcoin koers verwachting te voorspellen.

Bitcoin koers verwachting 2021 - 2022 - 5 dejongebelegger

Stock-to-flow model:

Het stock-to-flow model wordt gebruikt om de waarde te voorspellen van een asset dat dient als een “store of value”, zoals goud, zilver, en platina. Waardevaste goederen zijn goederen die door hun relatieve schaarste gedurende een lange periode hun waarde behouden. Het stock-to-flow model werd voor het eerst geïntroduceerd door een anonieme Nederlandse analist in de volksmond bekend als PlanB op Twitter. Hij publiceerde in 2019 een artikel waarin hij het model uitlegde.

Hoe werkt het stock-to-flow model?

Het model vergelijkt de huidige stroom (de hoeveelheid van de grondstof die momenteel in omloop is) met de stroom van de jaarlijkse nieuwe productie (de hoeveelheid van de grondstof die jaarlijks wordt geproduceerd). De verhouding die uit de beoordeling naar voren komt, wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de toekomstige prijsverwachting van de grondstof. Hoe hoger de ratio, hoe schaarser de grondstof zal worden, wat de Bitcoin koers verwachting en prijs zal opdrijven.

Bitcoin en het stock-to-flow model:

Het stock-to-flow model behandelt Bitcoin als een waardevast goed zoals goud en zilver. Bitcoin kent een limiet van 21 miljoen BTC die kunnen worden gemined en momenteel zijn er minder dan 3 miljoen BTC resterend om te minen. Bitcoin heeft hierdoor een vrij lage flow en een hoge stock. Een belangrijke pijler voor de Bitcoin koers verwachting en de reden dat het stock-to-flow model een steeds hogere prijs voor Bitcoin verwacht.

Bitcoin koers verwachting 2021 - 2022 - dejongebelegger

In de bovenstaande grafiek is de huidige Bitcoin prijs over het stock-to-flow model gelegd. We kunnen zien hoe de Bitcoin prijs in het verleden het stock-to-flow model bijna exact volgt. Met dat in het achterhoofd kunnen we zien dat het model voorspelt dat de Bitcoin prijs rond de $100.000 zal liggen voor het einde van 2021.

De gekleurde stippen op de prijslijn van de grafieken laten zien hoeveel dagen er nog resteren tot de volgende Bitcoin-halvering plaatsvind. De stock-to-flow grafiek gebruikt een 365-daags gemiddelde om de veranderingen in de markt door de Bitcoin halvering af te vlakken.

Bovendien is er onderaan de grafiek een divergentiegrafiek die het verschil laat zien tussen de koers en de stock-to-flow. Wanneer de koers boven de lijn beweegt, worden de kleuren groen en rood wanneer de koers onder de lijn beweegt. De divergentiegrafiek helpt ons te begrijpen hoe de Bitcoin prijs reageert met het Stock-to-flow model. Te zien is dat één Bitcoin tussen 2025 en 2026 $1.000.000 waard zal zijn volgens dit model. Een flinke Bitcoin koers verwachting dus.

Technische analyse Bitcoin:

Onmisbaar voor de Bitcoins koers verwachting is een technische analyse. Op de dagelijkse grafiek van Bitcoin zien we dat de markt van de $40k-regio afketste. We beleefden een impulsieve opwaartse beweging die boven de 21SMA (Simple Moving Average) en 9EMA (Exponential Moving Average) werd verhandeld. We kunnen ook zien dat de voortschrijdende gemiddelden elkaar al hebben gekruist, wat bevestigt dat de opwaartse trend is hervat

Technische analyse Bitcoin op de dag grafiek:

Bitcoin koers verwachting 2021 - 2022 - dejongebelegger 2

Het volgende niveau van belang op het daily timeframe is de $65k zone die ook de all-time high is. Ik verwacht dat de markt de all-time high zal hertesten en er boven zal breken voor het einde van oktober. Hiervoor gebruik ik de Fibonacci extensie tool voor een mogelijke prijs projectie.

Er is een samenvloeiing te zien bij de 0.618 Fibonacci extension en de all-time high, wat de kracht van de $65k regio verder bevestigt. We zagen ook op dezelfde grafiek dat de volgende 100% Fibonacci extensie op de $90k regio ligt. Dit betekent dat wanneer we boven de all-time high ($65.000) breken, ons volgende Bitcoin koers verwachting $90.000 zou moeten zijn.

Technische analyse Bitcoin op de uur grafiek:

Bitcoin koers verwachting 2021 - 2022 - dejongebelegger 3

Om een Bitcoin koers verwachting te kunnen maken voor het korte termijn kijken we naar de uur grafiek. Momenteel heeft Bitcoin op de uursgrafiek de prijs van $54.000 getest en de uptrend hervat. Ik verwacht enkele reacties rond het prijsniveau van $60.000 wat een correctie op het korte termijn zou kunnen zijn. Zodra de markt door het $60.000 weerstandsniveau kan breken, verwacht ik dat de markt de all-time high van $65.000 kan testen. We nemen een Fibonacci extensie met behulp van de $28.000 en $40.000 low. Wij krijgen een 100% uitbreidingsniveau rond het $65.000 niveau, wat het $65.000 niveau verder versterkt.

Concluderend is mijn verwachten dat op basis van beide analysemethoden de Bitcoin koers hoger zal noteren voor het einde van 2021. We kunnen speculeren welke waarde Bitcoin zal hebben voor beleggers in de toekomstige maanden en jaren. De realiteit is echter dat het nog steeds een nieuwe en speculatieve investering is met een beetje geschiedenis waarop voorspellingen kunnen worden gebaseerd. Niemand weet wat de toekomst brengt.

Toch kunnen we speculaties maken met onze ervaring in beleggen, analytische instrumenten en de gegevens waarover we beschikken, ondanks het feit dat de de prijsverwachting voor beide analyses een verschil van $10.000 vertoont. Toch heb ik een optimistische kijk op Bitcoin. Dat gezegd hebbende is het nog niet te laat om op de Bitcoin trein te springen, gezien mijn verwachting een Bitcoin koers verwachting van $100k die binnen enkele maanden gehaald kan worden.

Nieuwe crypto gems vinden

Heb je het idee dat je de bitcoin trein hebt gemist of opzoek naar meer rendement? Er zijn veel lage cap coins met enorme groeipotentie. Zelf heb ik hiervoor Kucoin en hou ik ook Coinlist goed in de gaten. Check coinlist.io zeker eens uit, als dit iets voor je is. Hier worden nieuwe coins gelanceerd, na strenge controle. Bekijk de eerder gelanceerde coins en de rendementen en bepaal voor jezelf of dit past bij het risico dat je kan en wilt lopen.

Check het artikel beleggen in cryptovaluta als je hulp wilt bij het kiezen van een geschikte broker. Bekijk Crypto veilig opslaan als je meer wilt weten over de veiligheid omtrent crypto. Kijk ook zeker bij veelbelovende crypto 2022 voor fundamentele analyses.

Liever het beheren van je crypto aan MVIS van VanEck over laten? Je kan een BCI kopen, dit is een Crypto Index, vergelijkbaar met een Indexfonds of een ETF, waarmee je in één keer een heel mandje van de beste coins kan kopen. Je hebt hierbij keuze uit een BCI met 510 of 25 populaire coins, lees hier meer over de Bitpanda Crypto Indexen.

Dit was de Bitcoin koers verwachting, wat verwacht jij nog van Bitcoin dit jaar? Laat het weten in de reacties.

5/5 - (6 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.