Binance hack van 110 miljoen! Zorgelijk?

door | 07 okt, 2022

Binance hack van 110 miljoen - Zorgelijk

Binance is gehackt, moet je je als gebruiker zorgen maken? Meer over de Binance hack, eventuele oplossingen en alternatieven!

Vannacht werd de BNB Chain van Binance gehackt. De blockchain werd al snel volledig tot stilstand gebracht.

Toch wist de hacker al snel een half miljard dollar aan crypto te stelen! Deze werd echter niet van gebruikers of Binance zelf gestolen, maar het gaat om nieuw aangemaakte crypto. Hij maakte hierbij gebruik van een fout in een koppeling tussen twee cryptonetwerken, ook wel een ‘bridge’.

De precieze schade is op dit moment nog onbekend, maar de hacker wist in ieder geval $110 miljoen van de BNB Chain af te halen.

Eventuele oplossingen zouden zijn om de gehackte crypto te bevriezen, een premie uit te lonen voor het vangen van hackers of met het BNB Auto Burn programma kosten van de hack te dekken.

Alternatieven Binance

Toch niet gerust met je crypto op Binance? Er zijn een hoop alternatieven!

De beste en meest veilige alternatieven zijn wat mij betreft FTX Pro, KuCoin, Bitvavo en Coinmerce.

Natuurlijk is het het veiligste om gebruik te maken van een hardware wallet, zoals een Ledger (zelf heb ik de Nano S Plus).

Wil jij veel verschillende cryptovaluta op je Ledger zetten? Kies dan voor de Nano X, deze heeft namelijk meer ruimte. Ook heeft deze een Bluetooth-verbinding.

Internationale cryptoplatformen

FTX Pro

Een zeer uitgebreide internationale crypto exchange, met veruit de meeste opties wat betreft derivaten. De goedkoopste exchange om in hefbomen in crypto te handelen en veel mogelijkheden voor het staken van crypto. Ben je bekend met Binance, dan zal cryptoplatform FTX zo onder de knie hebben.

FTX Pro is dé vervanger sinds future handel op Binance voor ons niet meer mogelijk is. Profiteer van levenslange 5% korting op de al lage trading fees via deze uitnodigingslink.

Bij FTX Pro trade je enkel in USD pairs, niet met stablecoins. FTX Pro heeft een snelle mobiele app en een uitgebreide desktop versie.

KuCoin

KuCoin is ook een zeer uitgebreide crypto exchange, met vaak als eerste van de grootte exchanges de crypto gems! Ben je bekend met Binance, dan zal ook KuCoin je heel bekend voorkomen. Een goedkope exchange, de mogelijkheid om in hefbomen te handelen en KuCoin biedt veel mid- en low-cap crypto met enorme groeipotentie!

KuCoin is daarnaast ook een goede vervanger voor future handel op Binance. Profiteer van levenslange 20% korting op de al lage trading fees via deze uitnodigingslink.

Op KuCoin kan je traden in USDT en USDC pairs, ook KuCoin heeft een snelle app en uitgebreide desktop versie.

KuCoin affiliate worden

Ben jij Influencer op crypto gebied? Meld je dan aan als KuCoin affiliate!

Op deze manier kan jij jouw volgers ook de maximale korting (20%) aanbieden op trading fees!

Nederlandse cryptoplatformen

Nederlandse cryptoplatformen Bitvavo en Coinmerce – eenvoudig traden, staken en geld storten/opnemen via iDEAL. Handelen gebeurd hier in euro’s.

Zelf gebruik ik Bitvavo voornamelijk om geld te storten via iDEAL, XRP aan te kopen en XRP naar andere exchanges te sturen, om daar nog voordelig te handelen.

Ook als ik winst wil nemen, stuur ik crypto naar Bitvavo, verkoop ik het voor euro’s om het vervolgens weer naar mijn bankrekening te storten.

Bitvavo

Eenvoudig crypto kopen, verkopen en staken bij de grootste en de goedkoopste exchange van Nederland. Altijd een ruim aanbod van meer dan 150 coins. Bij Bitvavo kan je altijd en overal op een eenvoudige manier crypto handelen.

Ideaal voor beginnende en ervaren handelaren en handelen is mogelijk via de app en uitgebreide handel via de desktop.

Je kan over je eerste €1000 gratis handelen via deze uitnodigingslink of met deze code: E30FA1978A

Coinmerce

Coinmerce, de meest uitgebreide exchange van Nederland. Eenvoudig crypto kopen, verkopen en ook nog eens hoge beloningen voor het staken van crypto bij Coinmerce! Naast het hebben van een groot aanbod met meer dan 200 coins, focussen ze zich bij Coinmerce op de veiligheid van het platform.

Ideaal voor als je de DCA-methode wilt toepassen en hoge staking rewards wilt, maar wel een Nederlands platform.

Je kan tijdelijk €10 aan Bitcoin krijgen via deze uitnodigingslink of met deze code: 9PY9prziPb

Binance hack

Ondanks de Binance hack, maak ik mij zelf niet heel druk. Funds are safu!

Ook ga ik ervanuit dat Binance met gepaste maatregelen komt.

Binance hack van 110 miljoen - Zorgelijk (2)
4.4/5 - (5 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.