Beste maaltijdboxen

door | 06 jan, 2023

Beste maaltijdboxen aan huis

Tijd en geld besparen met maaltijdboxen

Gezonder leven, meer bewegen, je minder druk maken over dingen die er niet toe doen en… besparen! Allemaal goede voornemens voor 2023. Je merkt dat het leven steeds duurder wordt en je wilt dan ook efficiënter door het leven en minder geld gaan uitgeven. Op elk gebied ga je kijken waar je kunt besparen. Daarnaast kun je de bespaarde tijd die je kwijt bent aan boodschappen doen, gebruiken om bijvoorbeeld een bijverdienste te beginnen of wat extra uurtjes knaken te verdienen. Goede plannen in ieder geval! 

Maar hoe kun je besparen in een tijd zoals deze, waarin alles met sprongen duurder wordt? Laten we daarom eens kijken naar de kosten van een maaltijd en hoe je hier tijd en geld op kunt besparen. Want een dagelijkse kleine besparing kan een grote invloed hebben op hoe je spaarrekening er over een jaar voor staat!

Maaltijdboxen vergelijken

In dit artikel gaan we een aantal maaltijdboxen vergelijken op inhoud, prijs en beoordelingen!

In de volgende tabel zie je de aanbieders van maaltijdboxen die we in dit artikel bekijken:

MaaltijdboxGemiddelde prijsBeoordeling
HelloFresh€ 7,003,9 / 5
Praz (voorheen Muscle Meals)€ 9,004,6 / 5
Marley Spoon€ 7,003,8 / 5
Green Chef€ 7,503,8 / 5
Plant B€ 6,504,6 / 5
Dinnerly€ 4,003,5 / 5
De gemiddelde prijs is de normale prijs voor een box, zonder kortingen (voor nieuwe klanten).

Waarschijnlijk zal je een paar aanbieders wel herkennen of soms zelfs al wel eens geprobeerd hebben. Lees snel meer over deze maaltijdboxen en de voor- en nadelen van maaltijdboxen in het algemeen!

Wat zijn de beste maaltijdboxen?

Er zijn ondertussen veel verschillende aanbieders van maaltijdboxen op de markt gekomen. Maar welke is de beste maaltijdbox? Dat hangt natuurlijk grotendeels af van je wensen en behoeftes. Hieronder vind je verschillende opties in willekeurige volgorde:

1. HelloFresh

Laten we beginnen met HelloFresh. HelloFresh is een van de bekendste leveranciers als het gaat om maaltijdboxen. Je kunt bij HelloFresh kiezen uit verschillende arrangementen: Vlees, Vis en Veggie, Veggie, Familie en Lekker snel. Met een Abonnement op HelloFresh krijg je wekelijks een box met ingrediënten thuis gestuurd die op maat gemaakt is. Zo zou verspilling zo veel mogelijk verminderd kunnen worden. Ben je er een aantal dagen niet of het je een andere reden waardoor je even minder thuis eet? Dan kun je de bezorging op elk moment op pauze zetten.

In de praktijk blijkt dat HelloFresh toch liever iets te veel eten bezorgt dan te weinig. Daarentegen blijft het eten wel relatief lang goed en kun je dus ook later in de week nog van je verse groenten genieten. Ook heeft HelloFresh een ruime hoeveelheid recepten waardoor het vernieuwend en verrassend blijft!

Vanaf € 3,33 per maaltijd – Gemiddeld ligt de normale prijs eerder rond de € 6 en € 7.

Trustpilot rating: 3,9/5 op basis van 12304 reviews.

Tot wel € 75 korting op je eerste 4 boxen bij HelloFresh!

Beste maaltijdboxen HelloFresh

2. Praz (voorheen Muscle Meals)

Muscle Meals focust zich voornamelijk op kant-en-klare fitnessmaaltijden. Dit zijn vooraf geprepareerde maaltijden dit je binnen enkele minuten kunt opwarmen. De maaltijden zijn per stuk verpakt en zijn voorzien van voedingsinformatie. Je kunt de maaltijden gemakkelijk meenemen en vrijwel overal opwarmen.

Muscle Meals maaltijden zijn iets minder gevarieerd omdat de voedingsstoffen een belangrijke rol spelen. Wel kun je uit kip, vis of beef kiezen, en kun je uit verschillende koolhydraatbronnen kiezen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met je sportdoelen. Wil je bijvoorbeeld afvallen? Dan bevatten je maaltijden minder koolhydraten.

Voor iemand die graag gezond eet en sport, maar weinig tijd heeft om maaltijden met de juisten voedingswaarden te bereiden, is Muscle Meals een goede oplossing! Je Muscle Meals box wordt met PostNL gratis bij je thuis bezorgd.

Vanaf € 5,43 per maaltijd – Gemiddeld ligt de normale prijs eerder rond de € 7 en € 12.

Trustpilot rating: 4,6/5 op basis van 3104 reviews. Hiermee heeft Muscle Meals de best beoordeelde maaltijdboxen!

Elke bestelling is altijd met gratis goodies!

Beste maaltijdboxen aan huis

3. Marley Spoon

Met de maaltijdboxen van Marley Spoon kun je wekelijks uit diverse recepten kiezen. De recepten zijn gemakkelijk te filteren op verschillende dieetwensen, er zit voor iedereen een goede optie bij. Hierdoor sluiten de maaltijdboxen van Marley Spoon zeer goed aan op je wensen. Tijdens het soepele bestelproces laat Marley Spoon je ook weten welk kookgerei en welke extra ingrediënten je nodig hebt. Zo kun je eventuele extra’s op tijd in huis halen!

Voor de levering krijg je bericht met een tijdvak die iets aan de ruime kant is, maar je krijgt op de leverdag wel een preciezere verwachting van levering. Het is handig om een vaste bezorgdag te kiezen waarop je meestal gewoon thuis bent. 

Elke maaltijd wordt in een aparte bruine zak geleverd. Dit geeft een vers van de markt gevoel en maakt het extra gemakkelijk. Bovendien staat er op de zak of hij wel of niet in de koelkast moet. Met de overzichtelijke instructies heb je binnen enkele momenten een lekkere maaltijd op tafel staan. Ben je een keer vergeten je recepten te kiezen? Dan selecteert Marley Spoon zelf een recept op basis van je voorkeuren. Je hoeft dus geen honger te lijden!

Vanaf € 4,93 per maaltijd – Gemiddeld ligt de normale prijs eerder rond de € 7.

Trustpilot rating: 3,8/5 op basis van 1602 reviews.

50% korting op je eerste box en €10 korting op de volgende drie bij Marley Spoon!

4. Green Chef

De maaltijdboxen van Green Chef leggen focus op verschillende leefstijlen. Denk bijvoorbeeld aan keto, vegetarisch, vegan, et cetera. Je kunt de maaltijdboxen van Green Chef daarom ook gebruiken om je fitness doelen te behalen of omdat je specifieke wensen hebt. 

Daarnaast heb je een ruime keuze in verschillende recepten en zitten er altijd een goede hoeveelheid groente in. De recepten zijn snel en gemakkelijk te bereiden en portiegrootte is voor de meeste mensen erg fijn. Hierdoor hoef je over het algemeen weinig tot niks weg te gooien!

Vanaf € 6,49 per maaltijd – Gemiddeld ligt de normale prijs eerder rond de € 7 en € 8.

Trustpilot rating: 3,8/5 op basis van 33 reviews.

Tot wel € 73 korting op je eerste 4 boxen bij Green Chef!

Gezonde maaltijdboxen Green Chef

5. Plant B

Een relatief nieuwe speler tussen de maaltijdboxen is Plant B en richt zich speciaal op vegans. Veel mensen vinden vegan koken lastig, dit weerhoudt hun ervan om vaker vegan te eten. Met Plant B kun je genieten van heerlijke maaltijden die gemakkelijk te bereiden zijn. Het zijn namelijk kant-en-klare diepvries maaltijden. Zoek je dus optimaal gemak en toch goed en gezond eten? Met Plant B heb je altijd een maaltijd klaar staan.

Je kunt kiezen uit verschillende recepten op basis van je levensstijl, hoe je hem wilt bereiden, eventuele allergieën, pittigheid, enzovoort. Je stelt zelf je box samen met verschillende recepten, maar wil je diverse recepten proberen? Dan kun je ook voor een van de samengestelde maaltijdboxen kiezen. Daarnaast kun je kiezen of je een normale portie wilt of liever een grote portie. Plant B is een van de weinigen die hier onderscheid in maakt.

Vanaf € 3,86 per maaltijd – Gemiddeld ligt de normale prijs eerder rond de € 6 en € 7.

Trustpilot rating: Helaas zijn er nog geen reviews op Trustpilot. Ik denk alleen dat het niet lang meer gaat duren voordat Plant B erkenning gaat krijgen. Wel krijgen ze op Google gemiddeld een 4,6/5 op basis van 351 reviews.

Ook Plant B heeft een mooie actie voor nieuwe klanten.

6. Dinnerly

Last maar zeker niet de least, althans wel in prijs! Dinnerly. Dinnerly is veruit de goedkoopste van de maaltijdboxen, dat komt omdat Dinnerly het simpel houdt, je kan kiezen voor 2 of 3 tot 4 persoonsboxen per week. Afhankelijk van de box kan je vervolgens kiezen voor hoeveel dagen jij maaltijden wilt. De recepten en maaltijden zijn niet te lastig, waardoor iedereen ze met gemak op tafel kan zetten zonder dat je er te lang voor in de keuken hoeft te staan.

Alle maaltijden zijn in 5 stappen te bereiden en je kan kiezen uit Vlees, Vega of een mix. Elke week kan je weer uit 12 verschillende recepten kiezen waarvan jij de ingrediënten aan huis geleverd krijgt. Dinnerly noemt zichzelf met de betaalbare prijzen dan ook de betaalbare maaltijdbox. Momenteel kan je 30 euro korting krijgen als nieuwe klant.

Vanaf € 3,75 per maaltijd – Gemiddeld ligt de normale prijs rond de € 4.

Trustpilot rating: 3,5/5 op basis van 59 reviews.

30% korting op je eerste box bij Dinnerly!

Beste maaltijdboxen aan huis

Wat kost een warme maaltijd per persoon in 2022?

De een houdt van koken en de ander juist helemaal niet. Toch weet je dat zelf je maaltijden bereiden over het algemeen een stuk goedkoper is dan bestellen. Bovendien is het een stuk gezonder! Veel mensen houden alleen niet van koken, zeker niet wanneer je alleen woont en dus maar een maaltijd hoeft te bereiden. De porties van de supermarkt zijn ingericht op gezinnen van 3 tot 5 personen en je houdt daarom altijd eten over. Dit maakt de warme maaltijd een stuk duurder!

Volgens Nibud zou je in een tweepersoons huishouden ongeveer € 2,80 kwijt zijn aan de warme maaltijd. In de werkelijkheid kan je nauwelijks een stukje vlees halen voor deze prijs. Deze maaltijd is dan ook een maaltijd met minimale ingrediënten, dus geen bijzondere ingrediënten, zoals vleesvervangers of duurder vlees. Voor de meeste maaltijden zal de prijs dus iets hoger uitvallen. Woon je alleen, dan kun je daar gerust nog 10% bij op tellen. Woon je met een gezin van drie personen? Dan kun je per persoon gemiddeld zo’n 20% minder rekenen.

Qua tijd ben je natuurlijk ook wat kwijt. Je moet bedenken wat de maaltijd wordt, de ingrediënten uit de supermarkt halen, de maaltijd voorbereiden en daadwerkelijk bereiden. In totaal ben je hier per maaltijd al snel meer dan een uur voor kwijt.

Geld besparen op boodschappen

Met zo nu en dan een besparing zal je geen bergen gaan verzeten. Door op je dagelijkse of maandelijkse kosten te besparen, kun je echter wel een groot verschil gaan maken! Een van de dagelijkse kosten die je hebt, zijn je boodschappen. Door je maaltijden goed te plannen en je leftovers te bewaren voor de volgende dag, kun je bijvoorbeeld al veel geld besparen.

Daarnaast is het slim om verse groente te kopen in plaats van groente die al gesneden is. Je betaalt namelijk ook voor het snijden. Bovendien is het slim om naar de kilo of literprijzen te kijken. Soms lijkt het namelijk dat je een goedkope keuze maakt, maar ben je per eenheid meer kwijt en dus in principe ook duurder uit.

Vergeet niet dat je met Woolsocks altijd geld terug krijgt over je boodschappen, online en in de winkel! In de uitgebreide Woolsocks review lees je meer over de veiligheid en de voor- en nadelen.

Wat zijn maaltijdboxen?

Vind je het lastig om de juiste porties te kopen en te maken? Of heb je geen zin of tijd om elke dag een goede maaltijd op tafel te zetten? Dan is een maaltijdbox misschien wel wat voor jou! Een maaltijdbox is een doos met voedingsmiddelen die je via internet kunt bestellen en laten bezorgen.

Deze boxen bevatten vaak verse, seizoensgebonden producten en komen soms van lokale boeren. Sommige aanbieders leveren zelfs kant-en-klare maaltijden. Het idee is dat er minder voedsel hoeft worden weggegooid omdat de hoeveelheid is afgestemd op het aantal personen die er van gaan eten. Er zijn veel verschillende maaltijdboxen beschikbaar, waaronder boxen met vlees, vis, groenten, fruit en zelfs bakmixen.

Voordelen van maaltijdboxen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een maaltijdbox. Sommigen willen gewoon gemakkelijk toegang hebben tot vers, gezond voedsel zonder naar de supermarkt te hoeven gaan. Anderen willen graag meer diversiteit in hun eten en nieuwe recepten uitproberen. Weer anderen vinden het lastig om inspiratie te krijgen voor afwisselende maaltijden. Eigenlijk heeft iedereen wel een reden om eens een maaltijdbox te proberen of te bestellen.

Hoewel je bij de meeste maaltijdboxen nog wel eten moet snijden en koken, bespaar je toch een hoop tijd met de boodschappen. Daarnaast zijn de porties op jouw huishouden afgesteld. Zo houd je minder vaak eten over en hoef je minder weg te gooien. Bovendien kosten maaltijdboxen lang niet zo veel meer als een aantal jaren geleden omdat er meer opties aangeboden worden.

Nadelen van maaltijdboxen

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van maaltijdboxen. Ze kunnen duurder zijn dan het kopen van losse producten in de supermarkt, vooral als je regelmatig maaltijdboxen bestelt. Bovendien kan het lastig zijn om te weten wat er precies in een maaltijdbox zit voordat je hem bestelt, dus je moet misschien sommige producten weggooien als je ze niet lekker vindt. Kijk daarom goed naar welke aanbieder van maaltijdboxen het beste bij jou past!

Hoe bespaar je dan geld met maaltijdboxen?

Dat je tijd bespaard is wel duidelijk te begrijpen. Maar hoe bespaar je geld? Je kunt dit op verschillende manieren zien. Allereerst heb je geen kosten voor eventueel naar de supermarkt rijden. Daarnaast kun je je bespaarde tijd steken in bijvoorbeeld het opbouwen van een bijverdienste. In de tijd die je normaal kwijt bent aan boodschappen doen en eventueel koken, kun je al snel een aantal tientjes verdienen en als je het slim doet zelfs een netjes passief inkomen opbouwen. Je zult de besparing dus niet direct merken, maar op den duur zal je zeker een verschil gaan zien!

Gezonde maaltijdboxen

Alle 6 de maaltijdboxen die we hebben onderzocht zijn gezonde maaltijdboxen! De gezondste optie blijft volgens ons toch die van Muscle Meals (Praz), omdat deze boxen echt gericht zijn op de belangrijke voedingswaarden (voor sporters).

De andere maaltijdboxen zijn echter ook erg gezond omdat ze altijd gevarieerde maaltijden aanbieden, met bijvoorbeeld groente.

Maaltijdboxen aan huis

Over het algemeen zijn maaltijdboxen een handige manier om toegang te krijgen tot vers, gezond voedsel zonder de supermarkt te hoeven bezoeken. Al deze maaltijdboxen worden namelijk aan huis geleverd, wel zo makkelijk!

Ze bieden ook de kans om nieuwe recepten te proberen en minder voedsel weg te hoeven gooien. Als je overweegt om een maaltijdbox te proberen, is het slim om de verschillende aanbieders te vergelijken en te bepalen of een maaltijdbox aansluit bij je smaak en voedingsbehoeften.

Ook is het verstandig om te kijken naar de kosten en de bezorgopties om te overwegen of een maaltijdbox past binnen je budget. De meeste maaltijdboxen bieden een aantrekkelijke korting aan als welkomst cadeau, zo kun je dus goedkoop verschillende opties uitproberen!

5/5 - (1 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.