Beleggen in een IPO – Affirm

door | 07 jan, 2021

Beleggen in een IPO - Affirm

Beleggen in beursgang Affirm. In dit artikel vertel ik je hoe je kan beleggen in een IPO, als particuliere belegger. Binnenkort is er namelijk weer een interessante IPO.

Betaalbedrijf Affirm gaat namelijk op 12 Januari haar publieke debuut maken op de beurs. Beleggers en analisten kijken vooruit, en hebben vertrouwen in het verdienmodel van Affirm.

Het bedrijf werd in 2012 in San Francisco opgericht door PayPal-medeoprichter Max Levchin. Het Affirm Holdings-platform biedt renteloze online leningen en is momenteel een van de meest populaire startups ter wereld.

Ze verschillen van traditionele kredietverstrekkers dankzij integratie op het verkooppunt, flexibele aflossingsschema’s, geen samengestelde rente en geen late vergoedingen.

Op internet kan ik geen slechte reacties of reviews vinden over Affirm. Op Trustpilot wordt Affirm zelfs zeer goed beoordeeld, met een gemiddeld cijfer van 4,6, uitgaande van 3513 reviews.

Beleggen in een IPO - Affirm Reviews Trustpilot

Affirm Holdings: Pre-IPO-cijfers

Affirm Holdings heeft een aanzienlijke winstgroei geboekt voorafgaand aan de beursgang. In 2019 bedroegen de inkomsten $264,40 miljoen. Terwijl deze in FY 2020, dat eindigde op 30 juni, bijna verdubbelde en met 92,70% steeg tot $509,50 miljoen.

Deze trend was er nog steeds gedurende de afgelopen drie maanden in Q3 eindigend op 30 september: In 2019 bedroegen de inkomsten over deze periode $87,90 miljoen, terwijl ze in 2020 toenamen tot $ 174 miljoen, een stijging van 98%.

Beleggen in een IPO - Aandelen kopen voor beursgang

Affirm Holdings kondigde een samenwerking aan met Shopify. Door deze samenwerking kunnen verkopers afbetalingsplannen voor producten aanbieden.

Deze service is vergelijkbaar met die van Klarna, alleen heeft de klant bij Affirm flexibele aflossingsschema’s en betaald hij geen samengestelde rente.

Affirm Holdings werkt momenteel al rechtstreeks samen met 6.500 handelaars, waaronder Peloton, Expedia en Walmart. Een groot deel van de populariteit van het bedrijf komt door online shoppen en de eenvoud van iets achteraf betalen.

Kijk voor meer informatie over Affirm op de website van Affirm. Of lees meer informatie over de IPO van Affirm op de website van Freedom Finance Ltd. Achter af gezien had ik graag meegedaan met de beursgang van Affirm. Sindsdien staat het aandeel op flinke winst!

Beleggen in een IPO - Affirm Pay Over Time

Beleggen in een IPO

Ik ben op de hoogte gebracht van deze beursgang omdat ik sta ingeschreven bij Freedom Finance Europe Ltd. Dit is de enige partij waar je momenteel als particuliere belegger kan beleggen in een IPO en beleggen voor beursgang. 

Inschrijven voor de IPO van Affirm kan nog tot en met maandag 11 Januari 2021. Vervolgens gaan ze op dinsdag 12 Januari 2021 de beurs op. Mocht je willen beleggen in een IPO, wees er dan optijd bij.

Een Promo of Smart account is helemaal gratis, kies je voor een Promo account, wordt deze na 30 dagen omgezet tot een Smart account. Zelf heb ik een Smart account om op de hoogte te blijven van IPO’s. Wanneer mijn portemonnee het toelaat ben ik zelf ook van plan te gaan beleggen in een IPO, wellicht die van Coinbase of de IPO van Roblox.

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle beursgangen. Klik dan hier om je in te schrijven bij Freedom Finance Europe Ltd. of klik op de banner.

Meer lezen over beleggen in een IPO, kan hier.

Beleggen in een IPO - Aandelen kopen voor beursgang
4.8/5 - (5 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

portefeuille dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.