Beleggen in een beursgang

door | 17 dec, 2020

beleggen in een beursgang

Particulier beleggen in een beursgang. Lees hier mijn blogpost over de meest recente beursgang!

Vanwege de recente beursgang van Airbnb en binnenkort de mogelijke beursgang van Coinbase ben ik eens onderzoek gaan doen naar de mogelijkheden om als particulier belegger mee te doen met een beursgang, ook wel een IPO genoemd. Bij de introductie kostte een aandeel Airbnb zo’n 68 dollar. Na opening van de handel werd die prijs meer dan verdubbeld: de koers schoot omhoog naar zo’n 146 dollar. Ondertussen staat het aandeel vandaag op 142 dollar. Dit is dus flinke winst had je hieraan meegedaan bij de beursgang.

Echter is het voor particuliere beleggers (zoals jij en ik) lastig om mee te profiteren aan een IPO. Vandaar dat ik ben gaan zoeken of dit echt niet mogelijk is, of dat er partijen zijn waarbij je hier wel in kan investeren. Zo ben ik uitgekomen bij Freedom24. Het bedrijf is onderdeel van het beursgenoteerde Freedom Holding Corp. (FRHC) op de NASDAQ.

Naast dat je bij Freedom24 op allerlei manieren kan beleggen en traden, onderscheiden zij zich van de rest door de mogelijkheid te geven om te investeren in een beursgang.

Beleggen in een beursgang

Voor de beursgang van Wish heb ik mij ingeschreven bij Freedom24. om eventueel mee te kunnen doen. Ook sturen zij notificaties over komende, wellicht interessante IPO’s als je je aanmeldt. Zoals binnenkort de beursgang van Coinbase, waar ik zelf heel erg naar uitkijk! Na de proefversie van 30 dagen wordt je account omgezet tot een “Smart”-account, hieraan zijn geen kosten verbonden.

Wil jij particulier beleggen in een beursgang? Voor zover ik weet kan dit alleen via Freedom24. Aan beleggen zitten altijd risico’s verbonden, kijk goed voor jezelf of dit iets voor jou is en doe ook goed onderzoek naar een aandeel/het bedrijf voordat je geld investeert. Klik hier voor mijn artikel over de meest recente beursgang.

Heb je nog vragen, stel ze gerust aan mij. Contact opnemen kan via alle Social media kanalen waarop ik actief ben. Of ga direct naar mijn Instagram. Beginnende belegger? Kijk bij beleggen hoe je het beste kan beginnen en claim 2 gratis aandelen!

4.6/5 - (8 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Openbaar portefeuille van dejongebelegger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerst leren, dan investeren.

Bekijk hier welke boeken je kunnen helpen je financiële doelen te behalen.